shopbanner 3

 

nieuws

   

Foto's door modelbouwers: Heinz Hofmann

We kregen foto's toegezonden van een leuk diorama van Heinz Hofmann. Hij beeldde een zonnige dag aan het water uit en gebruikte daarbij diverse Artitec kits. Er is van alles te zien op deze speelse en inspirerende scene. Klik hier voor meer foto's.

Voor wie meer wil zien en het hele verhaal achter het diorama wil lezen: er is een artikel verschenen in de Eisenbahn Kurier, nummer 04/2019x

 

 irgendwo am bodden 12 hh 04 2019 550

 

   

Het Venhuizer Spoortje

Ontspannende beelden van 'Het Venhuizer Spoortje', een modelbaan van Jaap Veldhuis, met medewerking van diverse modelbouwers. Zoek de Artitec-modellen :-)

 

 

   

DAF Kantelcabine: meer varianten!

Vanaf volgende week kunnen we weer nieuwe DAF Kantelcabines uitleveren.

Het gaat om een blauwe en rode met Cabine B (1982), een oranje met cabine C (1987) en een prachtige Van Gend & Loos wagen.

Mocht u nog niet besteld hebben: vraag ernaar bij uw winkelier!

kanteldaf voorpag

   

NS 1300 in volle zon

ns1304 eelco geill

x

Een mooie foto in de mail, van Eelco Geill.

'Dit weekend buiten wat foto' s genomen op mijn fotodijkje. Een baan ontbreekt nog.

Op bijgevoegde foto ben ik tevreden omdat het model schitterend zo mooi en realistisch uitkomt, onderweg met de trein Parijs-Amsterdam.

De wagens zijn overigens van Lematec. En ook prijzenswaardig er geen onderdelen gemonteerd hoefden te worden.'

Veel dank voor de foto!

   

Bouwen van Artitec kits in beeld

Een mooie video van de bouw van een Artitec resin-kit, in dit geval de Bischoff Polytrac met grijper

 

 

 

   

NS 1300 Serie wordt nu uitgeleverd

20.370.01 ns1305 roco turquoise preprod r 550

 

Alsof de DAF Kantelcabine nog niet genoeg nieuws was deze week: ook de 1300 locs worden vanaf dit moment aan winkeliers in het hele land geleverd.

Heeft u er een besteld dan kunt u hem binnenkort verwachten!

Let er wel op dat u de goede versie bestelt - de analoge versies kunnen later worden uitgebreid met een souddecoder, maar de pantografen worden dan niet electrisch bedienbaar!

20.372.01 ns1308 blauw ns logo l sein preprod r 550

20.374.01 ns1315 geel grijs preprod r 550

 

 

 

   

DAF Kantelcabine

De eerste reeks DAF Kantelcabines is vanaf nu beschikbaar.

Het gaat nu nog om 5 varianten. De rest van de aangekondigde versies volgt binnenkort.

Bestel ze bij uw winkelier of in onze eigen webshop.

daf kantel voorp

 

   

Neurenberg 2019 nieuws

Dit jaar hebben wij van tevoren niet veel laten zien. Dat wil niet zeggen dat wij weinig noviteiten hebben. Integendeel! Voor de Nederlandse modelspoorfans kondigen wij de Mat '54 Hondekop aan in de Intercity-uitvoering vanaf begin jaren 70. Er zijn versies met eenbeenpantograaf en met schaarpantograaf.

hk4 ic 550

Artitec takes to the sky
Wij introduceren voor 2019 een geheel nieuwe categorie: vliegtuigen in H0 | 1:87. Daarnaast breiden wij het aanbod modelpersonenauto's fors uit met een reeks T-Fords en een van de eerste Audi's.

artiitec fokker fii lufthansa vliegend 550

 

 

Download hier onze noviteitenfolders:

artitec neuheiten 2019 civilian cover 550

artitec neuheiten 2019 military cover 550

   

Nu leverbaar: De Baileybrug

het-bouwen-van-een-baileybrug

1870140 baileybrug r 550

x

De Baileybrug werd ontwikkeld door de Brit Donald Bailey. Het unieke aan het concept was dat een klein groepje mannen zonder zware machines overal een brug kon maken van vrijwel elke gewenste lengte. Dit werd bereikt door gebruik van gemakkelijk vervoerbare standaardelementen.

De Baileybrug werd voor het eerst ingezet in 1942 in Noord Afrika. Het was zo’n succes dat al snel massaproductie op gang kwam, zowel in Groot-Brittannië als in de Verenigde Staten.

De bruggen moesten bij de bevrijding van Europa en op andere strijdtonelen de opgeblazen bruggen snel kunnen vervangen en de geallieerde legers op elke gewenste plek over obstakels kunnen helpen.

Door de bruggen kon in het achterland het normale leven weer enigszins op gang komen. De brug kan als verkeersbrug en als spoorbrug worden gebruikt. Er is vrijwel geen land waar geen baileybruggen worden gebruikt. De bruggen hadden oorspronkelijk een tijdelijk karakter maar op veel plaatsen zijn de bruggen blijven liggen.

De Baileybrug wordt nog steeds geproduceerd en heeft naast een militaire functie tegenwoordig voornamelijk een civiele functie. Ze worden de bruggen bijvoorbeeld ingezet als er een tijdelijke overgang gemaakt moet worden bij het vervangen van een oude brug, of bij een ramp of een evenement.


Het Duitse THW heeft Baileybruggen in haar bestand en ook Rijkswaterstaat heeft voorraden Bailey materieel voor het geval daar behoefte aan is. Daarnaast zijn er commerciële bedrijven die in opdracht Baileybruggen bouwen waar dat nodig is.

x

Het Artitec bouwpakket bestaat in feite uit twee delen: een basiskit  die genoeg onderdelen bevat om een complete maar eenvoudige brug te bouwen, en een uitbreidingsset die de mogelijkheid biedt de brug zwaarder uit te voeren. Meerdere uitbreidingssets kunnen ingezet worden om naar eigen inzicht dubbele en zelfs driedubbele Baileybruggen te construeren. Van een korte brug over een klein watertje tot een zware brug op pijlers over een ravijn: the sky is the limit! De Baileybrug-bouwpakketten zijn eind december leverbaar.

 

Download onze Baileybrug-folder


Foto: By Beck, Alfred M., et al - The Corps of Engineers: The War Against Germany, Center of Military History (U S Army), 1985, p. 388, Public Domain.

   

Online

We hebben 78 gasten online